portal
index
singleblog
Hrvaški turizem - največji slovenski portal o hrvaškem turizmu.
Impose - for bloggers

Na prireditvi sodeluje sedem restavracij

Vrsaranske goložece

Od 5. do 14. maja 2023 bo potekala že sedma izvedba gurmanske prireditve Vrsaranske goložece oziroma po italijansko Golosita di Orsera, na kateri bodo gostje lahko uživali v vrhunskih lokalnih specialitetah, pripravljenih posebej za to priložnost. Vsaka restavracija ponuja dva menija, mesnega ali ribjega, sestavljena iz treh hodov in kozarec vina istrskih pridelovalcev; cena menija je 20 evrov. Poglejmo nekoliko podrobneje.

Za vse ljubitelje avtohtone istrske kuhinje, preprostih in dobrih jedi prvi vikend v maju prinaša posebno presenečenje. Veselimo se spomladanske izvedbe gurmanske prireditve Vrsaranske goložece, ki bo potekala od 5. do 14. maja v Vrsarju, vsi, ki se bodo takrat znašli v Istri, pa bodo lahko okusili tradicionalne specialitete iz svežega in domačega. sestavine.

Istrska tradicija, združena z ustvarjalnostjo vrsarskih kuharjev, obiskovalce pričakuje v sedmih vrsarskih restavracijah in konobah: Fančita, Dvi Palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce, Rotonda in Lovor Real Grill (Belvedere).

Tam boste, med drugim, našli naslednje jedi: Našli boste t.i. »žgvacet od kokoše s fužima«, oradin file v omaki jadranskih kozic in pikantno polento, brodet iz lignjev in osliča z belo polento, pjukance s kozicami in šparglji, raviole polnjene s počasi pečeno svinjino, domače njoke »sa šugom od junetine« in fuže z divjačinsko gosto omako. Seveda se ob odličnih tradicionalnih jedeh prileže tudi kozarček vina najboljših istrskih vinarjev.

Vsaka restavracija ponuja dva menija s tremi hodi in kozarcem vina istrskih proizvajalcev ter mesni ali ribji meni - izbira je vaša. Če še niste postali ljubitelj istrskih dobrot, je to odlična priložnost, da to postanete s promocijskimi cenami menija – 20 evrov.

Turistična skupnost Vrsar poudarja: »Vrsarska gurmanska ponudba, ki spretno in domiselno združuje kontinentalno in sredozemsko kuhinjo, je že dobro poznana tako domačim kot tujim obiskovalcem, izstopa pa predvsem po tradicionalnih receptih, ki jih skrbno ohranja pred pozabo in jim s prilagajanjem sodobnim trendom vdihuje novo življenje.

Vrhunska gurmanska doživetja so le eden od razlogov, zakaj Vrsar, pa tudi celotna Istra, vsako leto privabljata vse več rednih obiskovalcev in gostov. Za nadaljevanje tradicije sta za zdaj že sedmo izvedbo prireditve zaslužna Turistična skupnost občine Vrsar in hotelsko podjetje Maistra. Naj pa poudarimo, da je ta zanimiva gurmanska prireditev le ena izmed mnogih prireditev, ki se v Istri odvijajo skozi vse leto, neprekinjeno. Tudi prireditev Vrsaranske goložece bogati celotno ponudbo in še naprej krepi ter poudarja položaj Istre kot obvezne turistične in gurmanske destinacije«.

Fotografije: Turistična skupnost Vrsar.


revija